Nosáľ

Nasua nasua

Nosáľ je šelma z Južnej Ameriky, príbuzná medvedíka čistotného. Dorastá do dĺžky 1,1 m aj s chvostom a váhy 7 kg. Má dlhý pohyblivý nos, ktorým vyňucháva potravu v lesnej pôde. Pruhovaný chvost drží pri chôdzi vztýčený. Samice s mláďatami žijú v skupinách, samce väčšinou osamote.

Zaradenie

šelma z čeľade medvedíkovité

Potrava

hmyz, larvy, pavúky, drobné živočíchy aj plody

Biotop

tropické a subtropické lesy Južnej Ameriky

Ďalšie zvieratá

Filter

Vstupné do Zvieracej zóny

Hlavná sezóna: od 1. 3. do 9. 11. 2026

Cena / osoba

Dospelá, ZŤP sprievodca

10 €

Deti od 3 do 18 rokov

7 €

Držiteľ platného ZŤP preukazu (dospelá osoba), dôchodca

7 €

* Návšteva Zvieracej zóny je podmienená zaplatením príspevku pre zvieratá, ktorý slúži na činnosť OZ, chov a starostlivosť o zvieratá.

* Príspevok je možné zaplatiť iba v hotovosti.

Zvieracia zóna

Podporte starostlivosť o zvieratká vašimi

2%

Filter

Nosáľ

Nasua nasua

Zaradenie

šelma z čeľade medvedíkovité

Potrava

hmyz, larvy, pavúky, drobné živočíchy aj plody

Biotop

tropické a subtropické lesy Južnej Ameriky

Fotogaléria

Podporte starostlivosť o zvieratká vašimi

2%

Sledujte nás