Lemur katta

Lemur catta

Lemur katta je primát, ktorý žije len na juhu a juhozápade ostrova Madagaskar. Dorastá do dĺžky 45 cm, chvost má ešte dlhší, až 60 cm, a váži okolo 2,5 kg. Spoznáte ho podľa čiernobielo pruhovaného chvosta. Žije v skupinách, ktoré vedú samice. Ráno sa rád vyhrieva na slnku s roztiahnutými rukami.

Zaradenie

primát z čeľade lemurovité

Potrava

plody, listy, kvety, byliny, občas aj hmyz

Biotop

suché lesy a kroviny na juhu a juhozápade Madagaskaru

Ďalšie zvieratá

Filter

Vstupné do Zvieracej zóny

Hlavná sezóna: od 1. 3. do 9. 11. 2026

Cena / osoba

Dospelá, ZŤP sprievodca

10 €

Deti od 3 do 18 rokov

7 €

Držiteľ platného ZŤP preukazu (dospelá osoba), dôchodca

7 €

* Návšteva Zvieracej zóny je podmienená zaplatením príspevku pre zvieratá, ktorý slúži na činnosť OZ, chov a starostlivosť o zvieratá.

* Príspevok je možné zaplatiť iba v hotovosti.

Zvieracia zóna

Podporte starostlivosť o zvieratká vašimi

2%

Filter

Lemur katta

Lemur catta

Zaradenie

primát z čeľade lemurovité

Potrava

plody, listy, kvety, byliny, občas aj hmyz

Biotop

suché lesy a kroviny na juhu a juhozápade Madagaskaru

Fotogaléria

Podporte starostlivosť o zvieratká vašimi

2%

Sledujte nás