Listonos krátkochvostý

Carollia perspicillata

Listonos krátkochvostý je malý netopier z trópov Strednej a Južnej Ameriky. Dorastá do dĺžky 7 cm a váži len okolo 20 g. Meno dostal podľa kožného výrastku na nose v tvare listu. Živí sa hlavne ovocím, a tak pomáha rozširovať semená rastlín. Cez deň odpočíva v skupinách v jaskyniach alebo dutinách stromov.

Zaradenie

netopier z čeľade listonosovité

Potrava

hlavne ovocie, ale aj peľ, nektár a hmyz

Biotop

tropické lesy Strednej a Južnej Ameriky

Ďalšie zvieratá

Filter

Vstupné do Zvieracej zóny

Hlavná sezóna: od 1. 3. do 9. 11. 2026

Cena / osoba

Dospelá, ZŤP sprievodca

10 €

Deti od 3 do 18 rokov

7 €

Držiteľ platného ZŤP preukazu (dospelá osoba), dôchodca

7 €

* Návšteva Zvieracej zóny je podmienená zaplatením príspevku pre zvieratá, ktorý slúži na činnosť OZ, chov a starostlivosť o zvieratá.

* Príspevok je možné zaplatiť iba v hotovosti.

Zvieracia zóna

Podporte starostlivosť o zvieratká vašimi

2%

Filter

Listonos krátkochvostý

Carollia perspicillata

Zaradenie

netopier z čeľade listonosovité

Potrava

hlavne ovocie, ale aj peľ, nektár a hmyz

Biotop

tropické lesy Strednej a Južnej Ameriky

Fotogaléria

Podporte starostlivosť o zvieratká vašimi

2%

Sledujte nás