Pštros dvojprstý vo výbehu Ranča pod Babicou

Pštros dvojprstý

Struthio camelus

Pštros dvojprstý je najväčší žijúci vták, ktorý obýva savany a polopúšte Afriky. Dorastá do výšky 2,7 m a váhy 150 kg. Lietať nevie, zato dokáže bežať rýchlosťou až 70 km/h. Ako jediný vták na svete má na každej nohe iba dva prsty. Znáša najväčšie vajcia zo všetkých vtákov, jedno váži okolo 1,5 kg.

Zaradenie

nelietavý vták z čeľade pštrosovité

Potrava

hlavne rastliny, semená a plody, občas aj hmyz a drobné živočíchy

Biotop

savany, stepi a polopúšte Afriky

Ďalšie zvieratá

Filter

Vstupné do Zvieracej zóny

Hlavná sezóna: od 1. 3. do 9. 11. 2026

Cena / osoba

Dospelá, ZŤP sprievodca

10 €

Deti od 3 do 18 rokov

7 €

Držiteľ platného ZŤP preukazu (dospelá osoba), dôchodca

7 €

* Návšteva Zvieracej zóny je podmienená zaplatením príspevku pre zvieratá, ktorý slúži na činnosť OZ, chov a starostlivosť o zvieratá.

* Príspevok je možné zaplatiť iba v hotovosti.

Zvieracia zóna

Podporte starostlivosť o zvieratká vašimi

2%

Filter

Pštros dvojprstý vo výbehu Ranča pod Babicou

Pštros dvojprstý

Struthio camelus

Zaradenie

nelietavý vták z čeľade pštrosovité

Potrava

hlavne rastliny, semená a plody, občas aj hmyz a drobné živočíchy

Biotop

savany, stepi a polopúšte Afriky

Fotogaléria

Podporte starostlivosť o zvieratká vašimi

2%

Sledujte nás